Projecten

Projecten van TONZON

 

TONZON heeft diverse projecten uitgevoerd. Scholen, buurthuizen, Medicijnopslagloodsen van Artsen zonder grenzen in Afrika tot en met vele complexen met huurwoningen in talloze plaatsen. Lees hieronder meer over de verschillende projecten die zijn uitgevoerd door TONZON.

 

 

Woningbouwcorporaties

TONZON voert voor talloze woningcorporaties projecten uit. Lees wat het hoofd Technische Dienst van het Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer hierover zegt in een interview in het Financieel dagblad. De woningen van het woningbedrijf zijn systematisch voorzien van TONZON vloerisolatie. Uit een enquête onder de bewoners blijkt dat meer dan 80% zeer tevreden is. Minder koude vloer, minder tocht en minder schimmel worden als pluspunten genoemd. Het positieve effect vertelde zich door naar particuliere huiseigenaren, waarvan velen inmiddels TONZON vloerisolatie hebben laten aanbrengen of zelf hebben aangebracht. Een en ander heeft er toe geleid dat de gemeente Opmeer nu de gemeente is met het grootste aandeel woningen met TONZON Vloerisolatie. Toeval of niet, maar in de gemeente Opmeer blijken de gelukkigste mensen van Nederland te wonen!

 

Stadsbank Enschede

In het jaar 2017 heeft TONZON een mooie opdracht uitgevoerd bij de stadsbank in Enschede. Ook het doel hier was om flink wat energie te besparen. Het gebouw was geïnventariseerd en infraroodfoto’s waren gemaakt. Wij hebben vervolgens de radiatoren in de stadsbank voorzien van TONZON radiatorfolie. Verder zijn de cv-leidingen ook geïsoleerd door middel van bandagefolie. De stadsbank is er erg blij mee en bespaart op deze manier flink op de energiekosten.

 

Jan Ligthart school te Zutphen

TONZON heeft op zaterdag 16 maart 2019 een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van scholen in Zutphen. Op de Jan Ligthartschool in Zutphen hebben wij alle radiatoren voorzien van TONZON radiatorfolie. Daarnaast hebben wij alle leidingen en buizen voorzien van TONZON bandagefolie. Door de radiatorfolie verliest de school geen warmte meer naar de buitenmuren en door de bandagefolie is er ook geen warmteverlies meer tijdens het transport van de ketel richting de radiatoren. Hierdoor bespaart de school flink wat energie.

 

Artsen zonder grenzen

Op 18 januari 2016 vertrok Ton met een contract als vrijwillig consulent van Artsen zonder Grenzen naar South Kivu in het oosten van Congo. Samen met een medewerker van Artsen zonder grenzen ging hij op 3 locaties onderzoeken of hij met zijn uitzonderlijke uitvindingen en oplossingen op het gebied van isolatie, kon helpen. Een pakhuis in Afrika werd te warm voor de medicijnen. De TONZON isolatietechniek werd toegepast en dit was/is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden. Daarnaast was Ton op pad geweest om te kijken of er lokale bedrijfjes opgeleid konden worden om TONZON op diverse plekken aan te kunnen brengen.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0067

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief