Informatie voor professionals

Over TONZON

Sinds 1980 is TONZON de expert op het gebied van kruipruimtes. Met onze Thermoskussens isoleren wij op een effectieve, slimme en duurzame manier. In heel Nederland kruipen elke dag honderden installateurs door de kruipruimtes om de Nederlandse woningen beetje bij beetje te verduurzamen. Daarnaast hebben wij oplossingen voor muurisolatie, dakisolatie en verschillende cv-folies om op een eenvoudige manier, snel en slim energie te besparen. Lees hier meer over TONZON.

Duurzaamheid

Bij TONZON staat duurzaamheid en klimaat op één. Bij het isoleren van gebouwen moet niet alleen gekeken worden naar het effect van de isolatie, maar ook wat de klimaat-impact van het isoleren zelf is. De producten van TONZON behoren tot de meest milieuvriendelijke en klimaatefficiënte producten die er zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het NIBE, waarbij de LCA's van de diverse isolatiematerialen met elkaar vergeleken zijn. Lees hier meer over de klimaatimpact van TONZON.

Vloerisolatie

TONZON heeft een tweevoudige aanpak van de kruipruimte. Met TONZON Bodemfolie wordt de kruipruimtebodem afgedekt waardoor vocht uit de bodem geen kans meer krijgt om de kruipruimte en de woning binnen te dringen. TONZON Thermoskussens stoppen doelgericht het warmteverlies van de vloer. Lees meer over de werking van onze vloerisolatie of over onze aanpak van de kruipruimte. Meer informatie, waaronder handleidingen en technische specificaties, over de Thermoskussens en Bodemfolie zijn te vinden in de webshop.

Muurisolatie en dakisolatie

Voor muur en dak heeft TONZON een isolatiemethode waar nauwelijks materiaal en afval bij komt kijken. Met TONZON Thermosheets kan je hele lichte voorzetwanden en zwevende plafonds maken met een hoge isolatiewaarde. Lees meer over muurisolatie en dakisolatie van TONZON.

 

CV-isolatie

Er gaat nog veel energie verloren via onze verwarmingsinstallaties; via de boiler, ketel, radiatoren, convectoren en leidingen. De technische ruimtes van grote gebouwen zijn extreem (en onnodig) warm. Het warmteverlies van al deze componenten kan makkelijk beperkt worden door ze in te pakken met TONZON-folies. De reflecterende folie stopt de warmte-uitstraling, waardoor het systeem effectiever werkt en veel energie bespaart kan worden. Hier kan je meer lezen over de aanpak van de cv.

DUBO-keurmerk certificaat

TONZON is door DUBO beoordeelt als de meest milieuvriendelijke keuze. Een citaat uit het certificaat: “NIBE Research bv beoordeelt de TONZON Thermokussens, toegepast als isolatiemateriaal onder begane grondvloeren en TONZON Thermosheet, toegepast als isolatiemateriaal in voorzetwanden, vanuit milieuoogpunt als de beste DUBO-keuzes”.
Meer informatie over de duurzaamheid van onze materialen in vergelijking met andere bouwmaterialen is te vinden in de milieudatabase van NIBE. Je kan je gratis als gebruiker registreren.

Kwaliteitsverklaring

Voor TONZON Thermoskussens geldt een isolatiewaarde van Rd > 4,8 m²K/W. Hiervoor is een officiële kwaliteitsverklaring afgegeven. Hierdoor wordt het erkend en wordt het meegerekend bij het bepalen van een energielabel. Daarnaast is er een nog beter isolerende variant, het thermoskussen met vier luchtkamers, welke een isolatiewaarde van Rd > 7,0 heeft, als deze op de geadviseerde dikte van 25cm wordt toegepast.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

Of bel 053 433 23 91

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief