Minder ruimteverlies, meer isolatiewaarde

De voordelen van de TONZON Thermossheets voor dakisolatie zijn groot. We zetten ze hieronder nog eens voor u op een rijtje:

infrarood beeld van geïsoleerde zolder

U ziet op deze infraroodfoto dat de warmte niet uit het dak weglekt, maar binnen blijft. Het dak is warmer dan de muur.


Minder ruimteverlies

De Thermossheets werken in laagjes van 2 centimeter. U kunt net zoveel laagjes aanbrengen als u wilt. Andere isolatiematerialen zijn vaak al van zichzelf 6,5 tot 10 cm dik.

naarboven

Hogere isolatiewaarde

Alle TONZON-producten geven de hoogst mogelijke isolatiewaarde. De werkelijke isolatiewaarde is afhankelijk van de dikte van de luchtlagen, de hellingshoek van het dak en van de richting van de warmtestroom. De optimale dikte van de luchtlaag is in de winter bij plate daken 13 mm, bij daken met een hellingshoek van 30° 15,5 mm en bij een hoek van 60º 18,5 mm. Maakt u de luchtlagen dikker dan heeft dat in de winter geen effect, maar in de zomer juist wel als de warmte van boven komt.

Een dak met een helling van 60º geïsoleerd met 4 luchtlagen van 18,5 mm krijgt in de winter een isolatiewaarde van Rd=2,4. Zijn de luchtlagen 20 mm dik dan is de isolatiewaarde in de zomer zRd=2,75. Bij luchtlagen van 30 mm zelfs Rd=4,1!

Winddicht dak

Het effect van de wind die om het huis speelt, wordt  nog wel eens onderschat. Als het waait, ontstaat aan de lijzijde van het dak een sterke zuiging waardoor bij zware storm aan die zijde de pannen van het dak waaien (eigenlijk worden gezogen). Door dit effect wordt ook  lucht via het dak uit huis wordt gezogen. Deze krachten zijn zelfs zo groot dat ook lucht uit bepaalde isolatiematerialen wordt gezogen, dat onder het dakbeschot is aangebracht. Doordat u de Thermosheets direct op het dakbeschot plakt en deze ook mechanisch nog eens vastniet, voorkomt u dit effect. Let wel op: dit mag u alleen doen als er aan de buitenkant van het dak geen dampremmende laag zit.

naarboven

Geen koudebruggen

Door de slimme oplossing met koudebrugonderbrekers voorkomt het TONZON systeem warmteverlies via de constructie.

Geluidsisolatie

Als u de isolatie ‘zwevend’ bevestigt met onze koudebrug-onderbrekers maakt u van de warmte-isolatiewand meteen ook een geluidsisolatiewand.

Snel terugverdienen

De investering die u doet in TONZON -thermossheets en de benodigde bevestigingsmaterialen heeft u binnen 2 jaar weer terugverdient. Met de huidige energieprijzen kan dit sneller zijn. De terugverdientijd is natuurlijk ook afhankelijk van de isolatiewaarde die u kiest.

naarboven

Milieuvoordelen

TONZON-isolatiemateriaal is het meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal dat weinig ruimte in beslag neemt. We kregen een order uit Suriname voor dakisolatie voor 80 woningen. Op de foto ziet u dat we dit in twee kartonnen doosjes konden verpakken:

dakisolatie voor 80 huizen in de tropen!

In twee kartonnen doosje het isolatiemateriaal voor 80 daken.

naarboven