Download het stappenplan>>

Maat opnemen muurisolatie

  • Meet de lengte en de hoogte van de muren die u wilt isoleren. TONZON Thermosheets zijn verkrijgbaar op een groot aantal breedtes zodat u een muur in zijn geheel van boven tot onder en van links naar rechts met materiaal uit één stuk kunt afdekken. Standaard breedtes zijn 240, 270, 300, 330, 360 en 450 cm.
  • Bepaal hoeveel lagen u wilt aanbrengen. Wilt u het isolatieniveau van nieuwbouw bereiken, dan bevelen wij aan om 6  luchtlagen van 2 cm dik te maken die van elkaar worden gescheiden door 5 Thermosheets.
  • Koudebrugonderbrekers: dit zijn stroken XPS. van 120 cm lengte. hieruit kunt u dus 12 blokjes van 10 cm of 15 blokjes van 8 cm halen. Bij 6 lagen bevelen wij aan 4x koudebrugonderbrekers en 2 x latten te gebruiken.
  • Folielijm. Deze lijm brengt u rondom aan op de zijmuren, het plafond en de vloer. De lijm is op waterbasis. nadat het vocht is verdampt blijft op de ondergrond een klevende laag achter. het gebruik is afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Eventueel kan met de ondergrond minder zuigend maken met latex (steen, gips etc) of grondverf (hout).
  • Alutape: voor het onderling koppelen van thermosheets of voor de afwerking bij de ramen of deuren. Op een rol zit 50 m.

Deze video laat zien hoe u een wand met ramen en een stopcontact perfect kunt isoleren met TONZON Thermosheets.

Prijzen

de meest actuele prijzen vindt u in onze webshop;

Thermosheets op maat gevouwen: https://shop.tonzon.nl/webshop?cat=22&path=webshop 

Thermosheets op rol gewikkeld: https://shop.tonzon.nl/webshop?cat=23&path=webshop