TONZON is o.a. bekend van de volgende sponsor-acties:

“Johan_Reekers”

TONZON sponsort Johan Reekers naar de Paralympische spelen 2016 in Rio de Janeiro en de WK 2017 in Zuid-Afrika.

 Johan (28-12 1957) is geboren zonder benen, maar ondanks deze handicap haalt hij alles uit het leven. Hij behaalt al jaren vele overwinningen in diverse sporten zoals atletiek en zitvolleybal, maar liefst acht keer nam Johan deel aan de paralympics. Na de Paralympics in Londen in 2012 had Johan geen sponsor meer en vroeg hij of TONZON hem wilde sponsoren op weg naar de paralympische spelen in Rio in 2016. Daar was hij de oudste deelnemer  en werd hij 5e na een spannende strijd. Zie de reportage die NPO destijds heeft uitgezonden :

Hoewel hij dit jaar 60 wordt, heeft hij zich weten te kwalificeren voor de WK 2017 in Zuid-Afrika. Kijk op www.johanreekers.nl voor het laatste nieuws over Johan.

Johan Reekers met sponsor voor bedrijfspand
foto 2012: Johan Reekers met zijn handbike samen met Ton Willemsen voor het bedrijfspand van TONZON in Enschede
“Solarteam_Twente”

Solar Team Twente is een team van 20 enthousiaste studenten van Saxion en Universiteit Twente, dat deel gaat nemen aan de World Solar Challenge 2017 in Australië: Een race voor zonnewagens van meer dan 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide. Om deel te nemen aan deze race zijn we al druk bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto. Deze week zijn we begonnen aan de bouw van de zevende zonneauto van Solar Team Twente.

Tijdens de vorige editie heeft het solarteam een knappe prestatie neergezet door als tweede te finishen op maar 3 minuten afstand van de eerste plaats. Inmiddels is Solar Team Twente toe aan haar zevende editie van de World Solar Challenge. Dit jaar geldt er slechts één doel: winst in Australië. Met twintig zeer gemotiveerde studenten werken wij dan ook meer dan full-time naar dit doel toe.

“FC_Twente”

TONZON sponsorde FC Twente in het jubileumjaar

Tijdens het jubileum jaar 2015 – 2016 prijkte de naam van TONZON achterop het shirt van FC Twente. In dat jaar vierde ook Vak P zijn jubileum met een indrukwekkende dubbele spandoek performance.

.

“niet_commerciële_sponsoring”

In de tijd dat de AK-partij bussen het land in stuurde om ja-stemmers naar de stembus te brengen, sponsorde TONZON spontaan een bus om ook minder draagkrachtige Twents-Turkse nee-stemmers de kans te geven naar het stemlokaal in Deventer te reizen. Dit naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant.

Je zou de sponsoring van Johan Reekers ook kunnen beschouwen als niet commerciële sponsoring. na 4 jaar hard trainen lukt het Johan om zich te kwalificeren voor de paralympics in Rio. Maar daar moeten alle logo’s van TONZON van de handbike worden verwijderd en mag ook op de wedstrijdkleding de naam van de sponsor niet zichtbaar zijn. Toch heeft TONZON absoluut geen spijt van het sponoren van deze unieke sportman. Johan heeft laten zien dat je op hoge leeftijd nog zeer fit kunt zijn. Dat heeft ook Ton Willemsen geïnspireerd. Sinds de ondertekening van het sponsorcontract in 2012 heeft hij meer dan tien kilo lichaamsgewicht verloren. Zijn metabolische leeftijd is bepaald op 49 jaar terwijl zijn werkelijke leeftijd 65 is.