Slimme radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

Erkerwoning uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Bij koud weer kun je met een thermografische camera zien waar de radiator staat wanneer de achterzijde niet is afgeschermd met TONZON HR-radiatorfolie.

Zoals de naam al zegt, straalt een radiator  warmte uit, maar helaas niet alleen naar de kamer maar ook naar de muur daarachter. Dat is jammer want veel warmte verdwijnt zo onbenut door de muur. TONZON is de uitvinder van een type radiatorfolie die achter op de radiator zelf kan worden geplakt (in plaats van op de muur zoals vroeger). Deze TONZON HR radiatorfolie doet dus onzichtbaar zijn werk en is  effectiever dan de oude folie die op de muur moest. Dat maakt dat de toepassing ook bijzonder geschikt voor kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe eenvoudig het aanbrengen gaat. Het filmpje gaat over in een infraroodfilmpje dat laat zien wat het effect is op de achtergelegen muur wanneer slechts een deel van de radiator van HR-folie wordt voorzien. Dit effect kunt u overigens ook met uw blote hand voelen door eerst een deel van de radiator te beplakken. Het duurt niet lang voordat je met je blote hand kunt voelen dat de muur daarachter niet meer wordt opgewarmd.

In dit filmpje wordt de folie aangebracht van boven naar beneden. Wanneer er op de achterkant geen beugels zijn bevestigd, dan kan de montage eenvoudiger link>>

in de video hieronder ziet u drie methodes om een paneelradiator van TONZON HR-radiatorfolie te voorzien, zodanig dat de folie vanuit de kamer niet is te zien.

Snel geld verdienen en het klimaat sparen, kun je met TONZON HR-Radiatorfolie

Bij een slecht geïsoleerde muur heeft u de TONZON radiatorfolie super snel terugverdiend. MilieuCentraal gaat uit van een besparing van 10 m³ gas per m²Ook bij een goed geïsoleerde muur is het nog steeds  zeer rendabel, dankzij de lage verkoopprijs van de TONZON-folie. Voor zover bekend is deze Nederlandse uitvinding het is de meest klimaateffectieve product ter wereld: De energie die nodig is voor de grondstoffen,  de productie, het transport en de montage bedraagt circa 0,1 m3 gas terwijl u  jaarlijks een veelvoud bespaart. Het is dus een mooi duurzaam cadeautje voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of zo maar voor iemand die het niet breed heeft en wel een extraatje kan gebruiken. Met deze link>> komt u direct bij deze productgroep op onze webshop.

Bestel direct radiatorfolie:

Overigens heeft TONZON ook voor leden- of kolomradiatoren een fraaie oplossing, lees meer>> en voor radiatoren die voor een raam staan lees meer>> en voor convectorputten>>

CV-buizen

ir_0571

Ook de verwarmingsbuizen verliezen onderweg veel warmte. Op de infraroodfoto hiernaast kun je zien welke buis de aanvoerleiding is en welke buis het water terugvoert naar de ketel. We kunnen ze allebei met de infrarood camera zien omdat ze warmte uitstralen en dat is iets wat we eigenlijk niet willen. Voor dit warmtelek heeft TONZON een effectieve oplossing gevonden in de TONZON Bandagefolie.

Net als het Thermoskussen zijn ook de HR-Radiatorfolie en de TONZON Bandagefolie uitvindingen van het Nederlandse bedrijf TONZON. Deze drie producten vormen het TONZON basispakket dat in heel veel woningen en gebouwen in Nederland kan worden toegepast. Het besparingspotentieel is zo groot dat daarmee de doelstelling van  Energieakkoord kan worden verdubbeld.

naarboven