Waarom u TONZON kiest

Beter isolerend effect
Opvouwbaar isolatiesysteem
Zeer mens en milieu vriendelijk

Hulp nodig?

Onze specialisten helpen u graag verder. Heeft u een vraag over ons systeem of onze aanpak? Maak vrijblijvend gebruik van onze helpservice.

U kunt onze specialisten bereiken door te bellen naar +31(0)53 - 433 23 91 of een mail te sturen naar info@tonzon.nl

Neem contact op met TONZON

Telefoon +31(0)53 - 433 23 91
E-mail info@tonzon.nl

Bezoek- en afleveradres
Ir. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede

 subsidieregeling SEEH is per 1-1 2021 overgegaan in ISDE- regeling

Woningisolatie is een van de makkelijkste manieren om energie te besparen / de uitstoot van CO2 te beperken. Daarom heeft het kabinet, naar aanleiding van het Urgenda-vonnis, de SEEH (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) nieuw leven ingeblazen. Vanaf 15 augustus 2019 kon je weer subsidie krijgen op woningisolatie. Omdat er maar weinig gebruik van werd gemaakt, dreigde veel geld over te blijven, terwijl er juist voor 31 december 2020 zoveel mogelijk geïsoleerd moest worden. Daarom heeft het kabinet tijdelijk de subsidiebedragen met 50% verhoogd. Deze tijdelijke verhoging is beëindigd op 31 december 2020. Vanaf 1-1 2021 is de subsidie op woningisolatie overgenomen door het ministerie van EZK die het heeft ondergebracht in de ISDE-regeling. Deze regeling wordt uitgevoerd door RVO. U leest alles over de nieuwe regeling op https://www.rvo.nl/particulieren. Deze regeling mag worden gecombineerd met subsidieregelingen van gemeentes en provincies, kijk hiervoor op: www.energiesubsidiewijzer.nl/.  Meest in het oog springend zijn de provincie Friesland die de landelijke subsidie verhoogt met 50% en de gemeente Den Haag die voor vloerisolatie € 12,50 per m² extra geeft en geen tweede maatregel eist. Inwoners van diverse Twentse gemeentes krijgen via de actie PoenvoorGroen € 50,- cadeau van hun gemeente wanneer ze voor meer dan € 50,- energiebesparende producten kopen.

Hoeveel kan ik besparen?

Het isoleren van je vloer is  een van de meest besparende maatregelen: het levert de grootste energiebesparing op en daarnaast meer comfort en een gezondere woning. TONZON is expert op het gebied van vloerisolatie en biedt al meer dan 40 jaar de beste oplossing voor een warme en gezonde vloer. Lees meer over onze unieke vloerisolatie. De subsidie op vloerisolatie bedraagt vanaf 1-1 2021 € 7,- per m². De besparing is het grootst bij vloeren met vloerverwarming, maar ook bij woningen die verwarmd worden met radiatoren of een convectorput kan extra veel energie worden bespaard wanneer je vloerisolatie combineert met het optimaliseren van je CV systeem. lees meer.

Wat zijn de voorwaarden?

Je krijgt van het Rijk niet zomaar subsidie op vloerisolatie. De belangrijkste voorwaarde van deze subsidieregeling is dat je twee maatregelen neemt. Dat betekent dat wanneer je je vloer wilt isoleren, je dit combineert met een andere isolatiemaatregel bijvoorbeeld het isoleren van je dak, muren of je ramen of met een maatregel voor duurzame warmte zoals, een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op stadsverwarming. PV-panelen gelden niet als tweede maatregel.   Het is niet noodzakelijk om beide maatregelen door hetzelfde bedrijf uit te laten voeren.

Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds voordelig om je woning te isoleren. De energiebelasting op gas is op 1 januari met 6% verhoogd en deze trend zet door. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al tijdens de komende winter merken.

Energiebesparingslening

Wil je isoleren, maar heb je geen spaargeld beschikbaar? Naast de subsidieregeling is het mogelijk om een energiebesparingslening aan te vragen. Met deze lening kun je tegen een lage rente energiebesparende investeringen te doen. Het Energiebespaarfonds berekent zelfs geen afsluitkosten.

Wanneer moet ik gaan isoleren en subsidie aanvragen?

Subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. De ervaring leert echter dat subsidiepotten snel leeg zijn. Regel dit op tijd. Heb je interesse in onze aanpak? Vraag nu een kosteloze inspectie aan van je kruipruimte, dan komt één van onze installateurs bekijken wat de isolatiemogelijkheden zijn.

Verder lezen?