Vocht in kruipruimte

Oplossen met TONZON Bodemfolie

 

TONZON Bodemfolie is een simpele, maar doeltreffende manier om een kruipruimte droog te krijgen. Niet alleen is dat natuurlijk prettig voor de leidingen en ophangbeugels onder de vloer, maar het is ook fijn voor de vloer zelf en het scheelt ook veel vocht in huis. Minder vocht in huis zorgt ervoor dat er minder geventileerd hoeft te worden. Het resultaat: je hoeft minder te stoken.

 

 

Een drogere kruipruimte

In het TV-item is het effect van TONZON Bodemfolie goed te zien. Het eerste deel van de opname is gemaakt voordat de Bodemfolie in de kruipruimte is aangebracht. Wanneer de TV-ploeg 2 weken later terugkomt, is alles boven de bodemfolie kurkdroog (zelfs de funderingsmuren), terwijl onder de bodemfolie een laagje water staat.

Vochtstromen in de kruipruimte

 

De begane grondvloer is nooit volledig luchtdicht. Zelfs niet de vloeren bij nieuwe woningen die volledig voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit. Er komt dus altijd lucht uit de kruipruimte omhoog. Is de kruipruimte vochtig, dan neemt die lucht ook vocht mee de kamer in. Bij een vloer van 60 m² is dat al gauw een liter water per dag. Bij oudere woningen kan het wel oplopen tot 10 liter water per dag. Veel mensen gaan dan extra ventileren door een raampje open te zetten of door mechanisch te ventileren.

Mechanisch ventileren kost weer veel meer energie. Bij mechanisch ventileren, wordt het probleem alleen maar in stand gehouden. De ventilatie zuigt meer lucht aan uit de kruipruimte en daarmee ook weer water. Het water moet dan weer afgevoerd worden. Deze vicieuze cirkel kost men alleen maar extra energie. De TONZON Bodemfolie heeft een dampremming van 130 meter en stopt daarmee de verdamping van het vocht uit de bodem volledig. De lucht die nu de kamer binnenkomt, is droog. Er komt dus geen vocht meer uit de kruipruimte.

Als er zo nu en dan water staat in jouw kruipruimte, dan wordt er onder de bodemfolie een laag noppenfolie gelegd. Deze vergroot het drijvend vermogen van de bodemfolie. Het resultaat: een drogere kruipruimte.

 

TONZON Bodemfolie

 

Veel woningen zijn en worden gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radongas meegevoerd dat uit de bodem ontwijkt. Wanneer er voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan komt er onder standaard condities ongeveer 1,3 liter vocht per dag de woning binnen. Dit vocht moet door extra ventilatie weer worden afgevoerd. TONZON Bodemfolie heeft een dampremming van μd= 130 m en een zeer hoge radonremming van D=(9.2±1.6).10¯¹²m²s¯¹. Bekijk hier hoe je zelf de bodemfolie kan aanbrengen.

 

Ervaar ook het effect van TONZON Bodemfolie

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief