Bescherming tegen houtrot

Het TONZON vloerisolatie-systeem is het enige systeem dat de houten vloer beschermt tegen houtrot. Dit blijkt uit meer dan dertig jaar praktijkervaring. Ons systeem kent al vele enthousiaste gebruikers. Maar let op:

Isoleren alleen bij een droge vloer

Altijd een droge vloer isoleren

Eerst drogen, dan isoleren

Veel niet-geisoleerde houten vloeren zijn vaak wat vochtig. Vooral als er een dampremmende vloerbedekking zoals zeil op de grond ligt, of als er een dampremmende laag op de vloer is aangebracht, blijkt de onderkant van de vloer nat. Dat is natuurlijk nadelig voor zowel de vloer als voor de leidingen en buizen in de kruipruimte. Met het TONZON Vloerisolatie systeem met Bodemfolie en Thermoskussens maakt u een eind aan deze problemen. Bij een vochtige vloer werken we in twee fasen.

  1. Eerst brengen we de Bodemfolie aan, waarna de vloer kan indrogen.
  2. Vervolgens brengen we de Thermoskussens. Hierdoor stijgt de vloerconstructie in temperatuur waardoor automatisch de relatieve vochtigheid van het hout daalt. Het hout is nu warm en droog ingepakt.

Het isoleren van een houten vloer kunt u vergelijken met het verven van hout. U gaat ook geen nat hout verven, maar droog hout (denk aan deuren) kunt u gerust aan beide kanten verven.

naarboven

Droge vloer geeft soms problemen

Omdat hout “werkt” kan het droger worden van een houten vloer ook nadelen hebben. Door het indrogen van de balken kunnen ze gaan ‘schotelen’ en daarbij vrijkomen van de zogenaamde onderslagbalk. De vloer gaat dan ‘wiebelen’ als u er over heen loopt. Als dat het geval is, moeten onder de vloer enkele wigjes worden geslagen om de zaak weer stabiel te krijgen. Houd de kruipruimtes daarom altijd toegankelijk. Mensen die op de kale planken wonen en zien dat de kieren tussen de planken in de winter groter zijn dan in de zomer, kunnen een versterking van dit effect verwachten. Het drogen van de was in de winter in de woonkamer kan deze nadelen beperken. U kunt ook kiezen voor een een goed afsluitende laklaag.

naarboven