- Home
- |
- Cv-isolatie
- |
- Cv-isolatie
Nieuwsgierig?
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van cv-isolatie bij jou thuis?
De voordelen van TONZON
- Bespaar op jouw stookkosten.
- Faire prijs-prestatieverhouding.
- Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing.
- Hoger rendement op jouw investering.
- Verleng de levensduur van jouw cv-ketel.
Cv-optimalisatie
Wat je allemaal kan doen om jouw cv-installatie te optimaliseren
Wel eens gemerkt dat ruimtes als stookhokken, zolders en kruipruimtes verrassend warm zijn? Vooral de technische ruimtes van grote gebouwen kunnen extreem warm worden. Deze opwarming komt vaak door niet geïsoleerde verwarmingsbuizen, ketels en/of boilers. Allemaal onnodig warmteverlies, aangezien deze ruimtes vaak niet gebruikt worden. Door de cv-installatie goed te isoleren, beperk je het warmteverlies. Hierdoor bespaar je energie en zorg je ervoor dat jouw ketel of boiler makkelijker maar ook beter werkt en dus langer mee gaat. Wat kan je allemaal doen om jouw cv-installatie te optimaliseren?
Radiatorfolie en buisisolatie
Met radiatorfolie beperk je warmteverlies en verhoog je de efficiëntie van jouw radiatoren. Radiatoren stralen aan alle kanten warmte uit, dus ook naar de muur. Zeker als deze muur slecht geïsoleerd is, verdwijnt er veel warmte naar buiten. TONZON HR-Radiatorfolie kan direct achterop de radiator, hiermee wordt het warmteverlies naar de buitenmuur tegengehouden. Lees meer over TONZON HR-Radiatorfolie.
Verwarmingsbuizen verliezen ook constant warmte. Door deze goed te isoleren blijft het water warmer en hoeft de ketel minder hard te stoken. De beste manier om de verwarmingsbuizen te isoleren is met een combinatie van standaard buisisolatie en TONZON HR-Bandagefolie. Lees meer over het isoleren van de cv-buizen.
Radiatoren optimaliseren
Je kunt naast de radiatorfolie de radiatoren nog verder optimaliseren. Met behulp van een vensterbankfolie kan de warmtestroom bij radiatoren die onder een vensterbank staan behoorlijk verbeterd worden. De onnodige opwarming van de vensterbank wordt beperkt en de warme lucht kan beter de kamer in. De volgende stap is toepassing van radiatorventilatoren. Deze blazen de warme lucht nog sneller de kamer in, waardoor de kamer sneller warm wordt en de radiator een stuk minder energie nodig heeft om de kamer op temperatuur te houden.
Ketelfolie en de cv-ketel
Ketels en boilers zijn vaak al geïsoleerd, toch worden deze aan de buitenkant vaak nog meer dan 30 graden. Omdat ze zoveel warmer zijn dan de omgeving, verliezen ze continu warmte. Dat betekent dat er meer gestookt moet worden om op temperatuur te blijven. TONZON heeft een eenvoudige oplossing: hang de TONZON folie om de ketel, om zo de uitstraling van warmte te stoppen. Dit kan met de supermagneetjes. Op deze manier kan het makkelijk weer weggehaald worden wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Bekijk onze ketelfolie in de webshop.
Nadat al deze maatregelen zijn genomen zal de cv een stuk efficiënter werken en is minder energie nodig om de woning te verwarmen en op temperatuur te houden. Nu is de beste tijd om de instellingen van jouw cv opnieuw te bekijken. Door het waterzijdig inregelen van de cv kan nog meer energie bespaard worden. Daarnaast kan de temperatuur van de ketel ook wat lager, zet hem bijvoorbeeld op 60.
- Bespaar op jouw stookkosten
- Faire prijs-prestatieverhouding
- Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
- Hoger rendement op jouw investering
- Verleng de levensduur van jouw cv-ketel
Veelgestelde vragen
Voor jou verzameld
De standaard radiatorfolie kan je gebruiken voor het isoleren van normale radiatoren. De luxe radiatorfolie is dikker en heeft meer bewerkingen ondergaan waardoor hij wat duurder is. Er zijn geen kwaliteitsverschillen. De luxe folie kan gebruikt worden wanneer het folie in zicht blijft en een fraaier oppervlak gewenst is. Deze folie wordt ook gebruikt voor rolgordijnen om de zonnestralen weer als kortgolvige straling naar buiten te reflecteren, zodat binnen zich geen warmte vormt.
Lees meer over TONZON HR-Radiatorfolie.
Jazeker. Wanneer de cv eerst is aangelegd en pas later isolatiemaatregelen zijn getroffen, hebben de meeste radiatoren een overcapaciteit. Dan kunnen de convector ribben genegeerd worden en kan de achterkant volledig beplakt worden met de folie. Mocht de radiator toch nog te weinig warmte afgeven, kan de volgende oplossing nog toegepast worden. Je spant dan de folie van links naar rechts over de ribben waarbij de kanaaltjes open blijven. Omdat de bovenkant van de radiator altijd het warmste is, is het aan te raden het strookje aan de bovenkant nog wel van folie te voorzien. Hiervoor kan je ook de bandagefolie gebruiken.
Bekijk hier een video over het plaatsen van radiatorfolie bij een radiator met ribben.
Hiervoor kan de luxe radiatorfolie gebruikt worden die aan één zijde wit is en aan de andere zijde zilver is. Deze wordt vaak gebruikt als zonwering aan de binnenzijde, maar kan ook achterop de radiator worden aangebracht. De witte kant komt dan naar binnen en de zilveren zijde kijkt naar de muur. Deze folie kan ook gebruikt worden voor radiatoren die voor het glas staan en is ook verkrijgbaar volledig in de kleur zilver.
Bekijk hier de radiatorfolie van TONZON.
Jazeker. Een convectorput kan effectiever worden gemaakt door deze beter te isoleren vanuit de binnenkant en vanuit de kruipruimte. De buitenkant van de convectorput kan in de kruipruimte ingepakt worden met de TONZON Thermoskussens zoals een ligbad. De binnenkant kan worden bekleed met TONZON HR-Radiatorfolie. De convectorput hoeft alleen maar lucht warm te maken. Wil je de radiatorfolie vanuit de kamer niet kunnen zien, dan doe je alleen de vlakken in de convectorput die je vanuit de kamer niet kan zien.
Lees meer over de radiatorfolie van TONZON.