fbpx

Zelf jouw bad isoleren

met TONZON badisolatie

In Nederland worden bij nieuwe woningen en badkamers van alles geïsoleerd, van de warmwaterleiding naar het ligbad, maar het ligbad zelf meestal niet. Daardoor verliest het badwater snel zijn temperatuur. Dan moet men uit bad of vers heet water toevoegen. Dit kost energie en kostbaar drinkwater. TONZON is onder andere daarom gekomen met TONZON badisolatie. Lees meer daarover hieronder.

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Een bad geïsoleerd met TONZON badisolatie houdt de warmte beter vast. Het water blijft zeker een uur lang aangenaam warm. Dit scheelt al 33% van de energiekosten. Niet alleen voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu is TONZON badisolatie vriendelijk. Volgens onafhankelijk onderzoek van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is het isolatiemateriaal nog steeds het meest milieuvriendelijk.

Zelf jouw bad isoleren met TONZON badisolatie

Bij jouw bestelling krijg je een duidelijke instructie over hoe onze badisolatie het beste bevestigd kan worden. In het filmpje hieronder is ook te zien hoe het aanbrengen daadwerkelijk in de praktijk gaat. De buitenkant van het bad moet redelijk glad zijn zodat het dubbelzijdige plakband goed blijft zitten. Is dat niet het geval, dan kan je lijm gebruiken in plaats van plakband.

Bij het isoleren van jouw bad met TONZON heb je het volgende nodig:

  1. TONZON badisolatie pakket.
  2. Dubbelzijdige plakband.
  3. Of lijm.

Bubbelbad isoleren, extra zinvol

Een bubbelbad verliest veel meer warmte dan een gewoon bad. Isolatie is dan extra zinvol, maar kost ook wat meer werk. Vanwege de buizen en slangen bij een bubbelbad is het standaardpakket van TONZON minder geschikt. Toch kan je gebruik maken van het dubbelwandig reflecterende principe van TONZON. Bij een bubbelbad plak je eerst reflecterende alutape tegen de badwand. De slangen en buizen pak je ook in met alutape of met bandagefolie. Tot slot pak je het hele bad in met een thermosheet.

Wanneer je niet direct bij de badkuip kan komen, kan je de buitenkant van het bubbelbad inpakken van luxe radiatorfolie. Wil je een grotere isolatiewaarde creëren, dan is het verstandig om tussen lagen reflecterende folie nog een stilstaande luchtlaag te creëren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld thermoskussens te gebruiken. Het wordt aangeraden vervolgens deze kussens weer af te dekken met een voorzetwandje.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerd bad

of bel naar 053 433 23 91

Schrijf je in voor de nieuwsbrief