RTL4 “HierMoetJeZijn” bij TONZON in Enschede

Presentator Dirk voelt op zijn sokken het verschil tussen wel en geen TONZON Vloerisolatie.

Presentator Dirk met cameraman bij de familie Ter Horst in Enschede
Presentator Dirk met cameraman bij de familie Ter Horst in Enschede

In de uitzending van zondag 30 november (aanvang 11.50 uur) is het RTL4 programma “Hier Moet Je Zijn” in Enschede bij TONZON BV, fabrikant van innovatieve warmteïsolatiematerialen. Na een bezoek aan de fabriek gaat presentator Dirk naar een woning waar TONZON Vloerisolatie is toegepast. Op zijn sokken voelt Dirk het verschil tussen de parketvloer in de woonkamer die al in 1980 is geïsoleerd en die in de uitbouw waar de isolatie niet mogelijk was wegens gebrek aan ruimte onder de vloer.
Bij deze woning is nog iets bijzonders aan de hand. De bewoners hebben de andere helft van de tweeondereenkap woning erbij gekocht en de beide woningen aan elkaar getrokken. De nieuwe woning is verbouwd tot een grote open keuken/eetkamer die dagelijks wordt verwarmd. De oude woning is nu de zitkamer waar de kachel alleen ’s avonds aangaat of wanneer er bezoek is. De beide woningen zijn door een dubbele tuimeldeur van elkaar gescheiden. Bij de eerste thermische inspectie bleek dat de ongeïsoleerde vloer in de verwarmde ruimte kouder was dan de geïsoleerde vloer in de onverwarmde ruimte. In het nieuwe deel moest ook herhaaldelijk schimmeluitslag op de vloer worden weg geboend terwijl deze schimmel op de wel-geïsoleerde vloer (in de weinig verwarmde ruimte) niet voorkwam.
Door de hoge vochtigheid ging ook het parket bij de tuimeldeuren zodanig werken dat deze niet meer goed open en dicht konden. 10 dagen nadat ook onder de nieuwe woning TONZON Vloerisolatie is aangebracht, had het parket zich zodanig hersteld dat de tuimeldeuren weer normaal open en dicht gingen.

Het parket is gaan werken ('ribbelen') juist bij de tuimeldeuren waardoor deze niet meer goed open en dicht gaan.
Het parket is gaan werken (‘ribbelen’) juist bij de tuimeldeuren waardoor deze niet meer goed open en dicht gaan.