Subsidie energiebesparing eigen huis tijdelijk verhoogd

Subsidie Woningisolatie (SEEH) tijdelijk verhoogd ivm Corona

De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt met terugwerkende kracht tot 1 juni 2020 verhoogd met ongeveer 50%. Dat heeft Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op 22 mei besloten. De subsidie op vloerisolatie wordt zelfs tijdelijk met meer dan 50% verhoogd van € 7,- naar € 11,- per m².  Dit bedrag geldt in ieder geval tot het eind van het jaar. Er zit nog veel geld in de pot, omdat de SEEH regeling voor energiebesparende maatregelen enkele belemmerende voorwaarden kent.

Voorwaarden voor subsidie woningisolatie:

  1. Je mag maar één keer van de regeling gebruik maken.
  2. Je moet tenminste twee van de vier grote maatregelen nemen:

Deze voorwaarden ongunstig voor iedereen die liever stapje voor stapje te werk gaat en voor mensen die nog maar één van de vier grote maatregelen kunnen nemen. Stichting Natuur en Milieu en de NVDE (Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie) hebben er bij de tweede Kamer aangedrongen op een versoepeling van deze voorwaarden. De NVDE stelt voor om de verplichting dat men minimaal twee maatregelen moet nemen tijdelijk te schrappen en heeft samen met NRP Spaar het Klimaat de Tweede Kamer een pleidooi gestuurd.  Kamerlid Stoffer van de SGP heeft minister Wiebes gevraagd een boost te geven aan de SEEH-regeling of een tijdelijk lager btw-tarief voor energiebesparende maatregelen.

Eerste SEEH versoepeling toegezegd

Inmiddels is bekend geworden dat het ministerie de regeling een beetje heeft versoepeld. De subsidievoorwaarde dat maar één keer gebruik mag worden gemaakt, komt te vervallen. De eis dat tenminste twee grote maatregelen moeten worden genomen blijft echter vooralsnog gehandhaafd. Dat blijkt uit de publicatie van de voorgenomen wijziging van de regeling subsidie energiebesparing op deze website . Tot 7 juli kunt u op deze website nog uw commentaar kwijt op de voorgenomen wijzigingen van de regeling. Mensen die bijvoorbeeld al eens gebruik hebben gemaakt van de subsidie voor isolatie van eigen huis en nu nog maar één grote maatregel kunnen nemen, hoeven dus nog niet te wanhopen. Iedereen kan via die website nog zijn mening geven en/of zijn volksvertegenwoordiger hierop aanspreken.

Maak gebruik van de stilte voor de storm

De verhoging van de energiebesparing subsidie is van grote invloed voor iedereen die overweegt om Tonzon vloerisolatie te nemen. De 5% die wel een tweede maatregel kan en wil nemen, kan het beste nu alvast offerte aanvragen om er zeker van te zijn dat het allemaal op tijd geregeld is. De 95% die geen tweede maatregel kan of wil nemen, doet er toch verstandig aan ook nu te beslissen omdat de levertijden van woningisolatie naar verwachting snel zullen gaan oplopen. Maak gebruik van de stilte voor de storm en profiteer van de Beslis-NU Premie. tonzon.nl/beslis-nu-premie

Bronnen en meer informatie over de SEEH regeling 2020:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *