TONZON op TV bij RTL4 Wist-je-dat?

TONZON, De duurzaamste woningisolatie in TV programma “Wist je dat?

de presentatrice komt uit een klein luikje

Het TV-programma Wist je dat? stond zondag 30 september  helemaal in het teken van duurzaamheid. In deze uitzending is veel aandacht besteed aan duurzame woningisolatie met daarin TONZON isolatie. TONZON op TV gemist? De herhaling van Wist-je-dat? over duurzaamheid is zaterdag 13 oktober om 13.55 uur. Wie daarop niet wil wachten kan de hele uitzending terugzien door te klikken op http://goo.gl/lpHfu. TONZON loopt als een rode draad door de gehele uitzending heen. Met deze link http://goo.gl/tUNlk ziet u alle losse items met TONZON achter elkaar geplakt.

 

TONZON is in Nederland het meest bekend met het Thermoskussen voor vloerisolatie Filmpje>>. Dankzij een ander isolatieprincipe worden vloeren nog warmer dan de lucht vlak boven de vloer. Omdat dit fenomeen veel bouwkundigen heeft verbaasd is een animatie>> gemaakt waarin dit wordt uitgelegd. Door de hoge respons op de vloertemperatuur is de gasbesparing ook vele malen hoger dan bij andere materialen. Bij vloeren met vloerverwarming worden zelfs besparingen gemeten tot wel 40% zie artikel>>. Omdat de warmere vloer ook een stuk droger is, hebben schimmels en huisstofmijten nauwelijks nog een kans zodat het milieu in huis een stuk gezonder wordt artikel>> .

Badisolatie: In nieuwe huizen wordt intussen alles geïsoleerd t/m de warmwaterleiding naar het ligbad, maar het bad zelf nog niet. TONZON heeft een pakketje ontwikkeld waarmee het bad wordt geïsoleerd als een thermosfles. Dat scheelt bij het vullen 33% op de energiekosten. Daarbij blijft het badwater meer dan een uur op temperatuur zodat bijvullen met vers heet water nauwelijks nog voor zal komen. Ook dit isolatiepakketje is opvouwbaar waardoor het gewoon door de brievenbus past.

Het programma is uitgezonden zondag 30 september om 10.50 uur bij RTL4 en wordt herhaald op zaterdag 13 oktober om 13.55 uur.