Kan ik TONZON isolatie gebruiken bij nieuwbouw?

TONZON kan op vele manieren gebruikt worden in de nieuwbouw.

Muren/wanden. TONZON heeft geen isolatie voor spouwmuren. Dit is niet praktisch ivm de spouwankers. U kunt TONZON isolatie wel gebruiken bij houtskelet bouw. De opbouw bestaat dan uit luchtlagen van 2 cm die van elkaar worden gescheiden door Thermosheets. Wanneer het wordt gecombineerd met traditionele isolatie zoals bijvoorbeeld steenwol dan moet het Tonzon deel altijd aan de binnenkant komen. De meerwaarde van het gebruik van TONZON bestaat uit een aantal elementen. Damp/gasremming. De dampremming van TONZON Thermosheets is buitengewoon hoog met 180 m per laag. Dit is veel hoger dan de dampremming die normaal wordt gebruikt. Er trekt dus veel minder vocht in de constructie. De folie houdt daarnaast ook gas tegen, bijvoorbeeld het radioactieve radongas, dat in de steenwol wordt gevormd.

Daarnaast kan aan de binnenzijde met TONZON Thermosheet een isolatielaag wordt opgebouwd die vrijwel geen warmtecapaciteit heeft. Dat betekent dat eerst de binnenwand wordt opgewarmd voordat de warmte naar buiten wordt doorgegeven.

Vloeren. Mensen die gewend zijn aan een houten vloer met Tonzon Thermoskussens en verhuizen naar een nieuwe woning met een betonvloer bespeuren een duidelijke achteruitgang in wooncomfort, ook als de betonvloer op papier goed geïsoleerd is. Kan het ontwerp nog worden aangepast, kies dan voor een houten begane grondvloer met het TONZON systeem. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder, goedkoper en veel milieuvriendelijker. De milieubelasting van een standaard betonvloer geïsoleerd met EPS is maar liefst tien keer zo milieubelastend  als een houten vloer met TONZON.  Is de betonvloer onvermijdelijk, pas dan TONZON Bodemfolie toe en breng alsnog tenminste een laag TONZON aan onder het EPS.