Hoe kan isolatie jou helpen problemen in huis op te lossen?

Hoe kan isolatie jou helpen problemen in huis op te lossen?

Loop jij thuis tegen problemen aan zoals een koude vloer of vochtproblemen? Is er sprake van onnodig warmteverlies in de winter en/of is jouw woning in de zomer te warm? Wij geven je graag oplossingen voor deze veelvoorkomende maar vervelende problemen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder.

1. Koude vloer

Merk je dat je thuis vaak dikke sokken aan moet? Stook jij jouw kachel op om vervolgens jouw voeten op een bijzettafeltje te leggen dicht bij de verwarming? Of trek jij jouw voeten op als je op de bank zit?
Een koude vloer, met als gevolg koude voeten, is één van de grootste redenen dat jij je niet comfortabel voelt in huis. Veel mensen denken dat vloerverwarming de enige oplossing is, maar zelfs met vloerverwarming blijkt soms dat de koude voeten toch blijven. Warmte stroomt altijd van een hoge temperatuur naar een lage temperatuur. Is de bodem heel koud, dan zal het grootste gedeelte van de warmte van de vloerverwarming naar de bodem trekken, in plaats van naar de vloer. Lees meer over vloerisolatie en vloerverwarming.

Oplossing:
Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat naar de koude bodem, maar juist in de vloer blijft, met als resultaat: een warmere vloer. TONZON heeft de beste oplossing voor een koude vloer, waardoor het wooncomfort aanzienlijk beter wordt. Door te meten, weten wij dat vloeren met TONZON Vloerisolatie gemiddeld 2 à 3 graden warmer worden – en dat merk je! Lees meer over TONZON Vloerisolatie

2. Vochtproblemen

Voordat je nadenkt over een oplossing is het eerst belangrijk na te gaan waardoor de vochtproblemen ontstaan. Is de oorzaak bijvoorbeeld een lekkage of verstopping? Dan heeft ventileren daar weinig invloed op. Komt het vocht uit de bodem? Dan moet dit afgesloten worden. Is er echter geen duidelijk bron van het vocht te vinden? Dan is de kans groot dat de vochtproblemen met de woning zelf te maken hebben. In dat geval is het belangrijk om niet alleen naar ventilatie te kijken, maar juist ook naar goede isolatie. Lees meer over de verschillende vochtproblemen in huis en hoe je dit het beste kan oplossen.

3. Warmteverlies

Naast het verliezen van warmte richting de kruipruimte kan warmteverlies ook nog voorkomen bij ramen, radiatoren, leidingen, boilers en cv-ketels. Stap 1 is om te ontdekken waar je warmte verliest en dit te verhelpen:


Lees hier welke maatregelen de uitvinder van TONZON, Ton Willemsen, heeft genomen om de warmte bij hem thuis goed binnen te houden.

Is er geen specifiek warmtelek te vinden? Dan is vloerisolatie een goede uitkomst. Vloerisolatie zorgt namelijk voor een betere temperatuurverdeling in huis.

4. Te warme woning

In de winter wil je een comfortabel warm huis, maar in de zomer wil je dat jouw woning lekker koel is. Met TONZON kan je de warmte op verschillende manieren buiten houden zodat jouw woning ook in de zomer een aangename temperatuur heeft. De warmte kan je buiten houden met: muurisolatie, dakisolatie en raamisolatie van TONZON.

Ben jij benieuwd naar TONZON Vloerisolatie, of het mogelijk is in jouw kruipruimte? 
Vraag simpel en snel jouw vrijblijvende off
erte aan via het online formulier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief